Про рівненську медицину по "Ювілейному"

Я розумію все -  соплі і воплі через впровадження платної медицини, малу зарплатню лікарів та медичного персоналу, недостатне фінансування, такі "потрібні" благодійні внески, хамство медсестер та лікарів, черги до дільничого та бюрократію в документах. Не розмію одного - як можна роботи звичайні логічні речі дебільними та ідіотичними з організаційної точки зору.

Далі мої враження від відвідування поліклініки №3 по вулиці Макарова, чи як офіційно називається цей заклад комунальний заклад ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ "ЮВІЛЕЙНИЙ"

Завдання здавалося б дуже просте - продовжити лікарняне після операцію у лікарні на Мірющенка. Уточнимо вхідні дані, я там в якості підтримки і людина день назад виписана після операції. Тепер саме цікаве після уточнення що необхідно потрапити до дільничого лікаря ідемо на 2 поверх до нього. Дільничий дуже лаконічний - щоб отримати продовження лікарняного треба пройти ЛКК, а тому треба прийти до нього на 12 чи 12:30, взяти паспорт і оформити попередньо амбулаторну картку. Ну зроблено, повертаємось близько 12. Виникає правда питання чому ЛКК працює тільки з 12 до 15 і що воно чи вони роблять весь інший час, враховуючи що людей там трохи є під кабінетом.

Повернувшись о 12 із карткою лікар зробивши певні записи відправляє на 5 поверх до тієї самої ЛКК, механізм її роботи не дуже зрозумілий кожний в черзі говорить по своєму але загалом через десь 5-10 хвилин забирають документи і ще за хвилин 5 - 10 отримуємо вердикт.

Зауважу, що за цей час очікування більшість людей відправляють або у 107 кабінет на 1 поверх або до лікаря що направляв. 

Тепер саме цікаве, виходить лікар і каже що Вам потрібно на 1 поверх у 107 щоб отримати новий лікарняний лист і повернутися назад до нас, тобто на 5 поверх у 512. Благо є я і людина після операції нікуди не йде, а просто чекає. Правда ліфт працює і це трохи спрощує пересування людям на милицях яких при мені було 2  черзі та сам факт бігання по поверхах вражає.

Черга біля 107 незначна і новий лікарняний мужньо виписують протягом десь 15 хвилин, бо комп'ютерна техніка, що там стоїть, певно використовується для інших завдань, при мені там щось у щось вдруковували. Це ж я так розумію офіційний кабінет із печатками та всякими виписками.

Після повернення у 512 там щось роблять і відправляють до лікуючого лікаря. Очікування лікаря не вписуємо, ну мало лі чим він займається в робочий час чого його нема в кабінеті більше 15 хвилин, зарплатня у нього ж маленька і взагалі він тільки до 14 працює, та і пацієнтів в нього багато нервова загалом робота.

Як результат моє дике не розуміння, як можна бути настільки критином і ганяти людей по поверхах просто не розмістивши кабінети пов'язані із випискою, лікарняними та бюрократичними моментами на ОДНОМУ ПОВЕРСІ.

Невже так важко прийняти одне просто рішення для зручності пацієнта і зменшити рівень ненависті як мінімум до бюрократичних моментів. Причому це не потребує коштів, а достатньо лише бажання щось зробити кращим для обслуговування. Медики і керуючі лікарнями та поліклініки схаменіться, є багато простих речей які покращать відношення пацієнтів до вас але ви чомусь це ігноруєте і тільки плачитесь про державну несправедливість.

Tags

Related Articles

Image