Про книгу "Мистецтво війни" Сунь-дзи

Отримав книгу видавництва "Старого лева" у якості подарунку на Новий рік і ось таки її дочитав. 

Книга неймовірна за якістю і виконанням. Українська в ній зачаровує, а щодо змісту, то як то кажуть, "на вкус и цвет все фломастеры разные". Читалося якось важко, певно через намагання вдуматися та якось переосмислити на власний розсуд та досвід.

Черговий раз впевнився, що література такого плану має читатися у певний період життя чи коли книга сама до тебе приходить. У свої 35 просто підтвердив якісь окремі моменти з якими вже стикався у житті та виокремив думку про те, що працюється найефективніше у місці смерті - коли немає можливості відступити. Деякі речі були простими і зрозумілими, деякі дивними, наприклад окремі стратегами про викрадення вівці. Враження від книги двоякі у плані розуміння китайського тексту. Сама ж книга дуже гарна, якісна та загалом варта уваги. Особливо друга частина із інтерпретацією стародавнього твору до наших реалій у якомусь автентичному українському стилі.

Книга Сунь-дзи "Мистецтво війни" видавництва Старого лева прекрасний подарунок із важливим змістом та посилами. Вчитися ніколи не пізно, а класики, навіть китайські, дурного не порадять.

Tags

Related Articles

Image